Din lac în puţ

De ce s-ar osteni cineva să facă  – şi încă separat, pentru mai multe bloguri – ceea ce propune Aldus aici?

Ca să nu mai priceapă nimic din cârnatul comentariilor?

Sau ca să aibă impresia că un comentator (Vladimir în exemplul dat) a început să vorbească singur pe blogurile altora?!

După cum am mai spus, dacă nu mai vrei să vezi un anumit comentator, singura soluţie realistă* e să nu mai bântui pe blogurile pe care bântuie el. Sau cel puţin să nu-ţi mai bagi nasul prin comentarii.

Cât despre autorul blogului ocolit –  asta e, nu poţi să-mpaci şi capra, şi varza. Ţine de riscurile blogăritului. 😛 Când,  printre obişnuiţii blogului, ai oamenii care nu se înghit (reciproc sau nu) se poate întâmpla să-l pierzi pe unul dintre ei.  Şi e similar cu viaţa offline. Dacă de fiecare dată când vine un prieten în vizită la tine dă de o aceeaşi persoană care îl calcă pe nervi, în cele din urmă pune capăt vizitelor. Dacă nu e masochist.


* Ca să n-avem vorbe: Am spus că e singura soluţie realistă, nu şi că m-am hotărât s-o aplic în vreun caz sau altul.

14 comentarii la &8222;Din lac în puţ&8221;

 1. Eu cred că atunci când ați afirmat că nu puteți ignora comentariile lui Iosif odată ce vă ajung sub ochi nu ați fost fair și ați încercat, poate inconștient, un fel de șantaj emoțional la adresa lui Cudi. Motivul? Acum, când vi se oferă o soluție la obiecția formulată de voi, o refuzați.

  Șirul comentariilor nu se pierde și nici nu se încurcă, după cum am explicat în răspunsul de la mine. Vezi că Vladimir i-a răspuns lui Ketherius și dacă observi ceva interesant în răspunsul lui, poți deschide un dialog cu el pe acel subiect, fără legătură cu ce-a zis Iosif. Sau poți sări peste acele replici, care n-ar fi existat dacă Iosif era banat (și care oricum nu te oripilează). În orice caz, nu-ți mai apar textele lui Iosif, pe care le declarați ofensatoare.

  Mie mi-a luat ceva să caut o extensie potrivită și să mă documentez cu privire la JQuery. Voi nu aveți decât de instalat extensia (circa două clickuri) și de făcut un copy/paste. Iar blogurile nu trebuie să fie foarte multe. Doar acele bloguri pe care v-ar părea rău să nu mai intrați. Suficient de rău cât să vă alocați două minute pentru un copy/paste – timp pe care îl recuperați nemaicitind elucubrațiile personajului incriminat.

  Apreciază

 2. Arlechino, vorbești despre mine în termeni de „autorul blogului”, dacă îmi ești prietenă, spune-mi nabii pe nume.
  Oameni buni, dacă atâta vă roade Iosif, duceți-vă învârtindu-vă.

  Apreciază

  1. Nu vorbesc despre tine, Cudi, vorbesc la modul general, aşa cum am vorbit, în articolul precedent, despre cucii din blogosferă, folosindu-mă de Iosif (căruia nici măcar nu i-am dat numele) doar ca să intru în subiect.
   Aici mă refer, în general, la metoda propusă de Aldus pentru ignorarea unui comentator care nu-i place altuia. Dar a fost mai comod să folosesc exemplele date de el, nu să inventez eu unele.

   Apreciază

  2. Cudi, ai inteles exact pe dos. Nu e vorba ca ma roade, ci ca nu vreau sa ma roada. Si de dus nu ma duc nicaieri si nici nu ma-nvirt, ca n-am motive si nici dispozitia necesara. Prefer, dupa cum am spus, sa nu mai intru pe blogurile care-l agreaza, ceea ce mi se pare absolut logic. Si nu ma refer in mod special la blogul tau, pe care n-as mai intra oricum, chiar daca l-ai extirpa pe obsedat. Motivele le cunosti foarte bine.
   Si nu in ultimul rind, nu eu am deschis si nici lungit discutia pe acest subiect care-mi repugna.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Papa, l-am întrebat pe Mihai ce ați vorbit de s-a terminat așa rău. A zis că te-a contrazis pe blogul tău, ceva despre nivelul prietenilor, unde Mihai zicea că noi avem prieteni tractoriști cum ar veni și tu ziceai că prietenii trebuie să fie la nivelul tău, altfel n-ai ce vorbi cu ei. No, noi avem prieteni simpli, șoferi, țărani, dar și directori, profesori etc. Nu-i filtrăm după portofel sau școală. Nu m-ai crezut nici pe mine când ți-am zis că mi-e drag la țară în România, ai tras concluzia că sunt ipocrită. E ok, e părerea ta, n-o să încerc să te conving că e altfel. Pentru atâta lucru să ții pică? Pur și simplu suntem diferiți.

    Apreciază

    1. Cudi, e adevarat, discutia de care pomenesti a avut loc, dar nu aia a constituit motivul „rupturii”. Motivul, si poate va veti aduce aminte, a fost tot in legatura cu acelasi Iosif. Atunci Mihai i-a dat dreptate si a considerat ca eu sunt exagerat si ca ceea ce sustinea Iosif era perfect normal si pe gustul lui, desi jignirile aluia ne priveau pe toti, pentru ca el o pune la gramada, ca teroristii, fara discernamint. E si atunci v-am declarat, in vazul tuturor, 😉 , ca eu ma retrag. Nu din cauza de Iosif, ca-l dau dracu, ci din cauza de Mihai.
     Mai mult decit atit, si ca sa fiu absolut deschis, Mihai are un stil de-a comenta care-mi displace. In sensul ca te simti tratat cu o superioritate nejustificata. Cel putin asa l-am perceput eu. Nu spun ca asa si este, dar daca n-ar fi, cum de nu te-am perceput si pe tine in acelasi mod? Si hai, tu ca tu, dar nici macar pe Aldus nu-l percep asa. Cred ca Mihai sufera de-o oarecare aroganta in raport cu anumite persoane. Nu exclud posibilitatea ca si eu, la rindul meu, sa sufar de o astfel de aroganta. Nu stiu, nu-mi dau seama pentru ca nu e ceva premeditat, dar e posibil ca arogantele noastre sa se respinga. N-as putea sa-ti spun cu exactitate, dar cam asta cred eu ca s-a intimplat. 😉
     In alta ordine de idei, ca voi aveti prieteni cu 4 clase primare, mi-e greu sa cred. Si mi-e greu pentru ca pare incredibil. Ca e vreun inginer care n-a gasit de lucru in domeniu si o arde ca sofer, e cu totul altceva. Eu nu la venituri m-am referit. Am prieteni cu venituri modeste si am prieteni cu venituri importante, dar toti sunt oameni rafinati si cu un nivel de cultura apropiat. Asta nu pentru ca stau sa-i aleg, ci pentru ca astia sunt cei cu care intru-n contact si dintre ei aleg, pentru ca nu toti au caractere compatibile cu ale noastre, iar incompatibilitatea duce la rupturile de care vorbeam la inceputul comentariului 😉

     Apreciat de 1 persoană

     1. Papa, la asta cu prietenii e discutabil. În ziua de azi, când unii obțin diplomele de licență cum le obțin, ai toate șansele să găsești oameni fără facultate cu minte și cultură deasupra celor cu studii superioare. Chiar și fără cultură, sunt mulți care judecă lucrurile drept, sunt agreabili și oameni ok. Legat de Mihai, el e de felul lui concis, nu are prea multe intervenții, nu prea scrie articole. Ăsta e unul dintre motivele pentru care ne-am unit blogurile, pe cât de rară e prezența lui pe bloguri, pe atât de gură spartă sunt eu. Pe de altă parte, e bărbat. Normal că pe mine o să mă percepi ca fiind mai deschisă, mai inimoasă, mai împăciuitoare. Însă ce avem amândoi în comun, și asta se vede foarte bine pe subiectul Iosif, e reacția noastră la bullying. De-a lungul timpului, pe blog, am întâlnit oameni cu fel și fel de teorii, credințe, convingeri, care de care mai stranii. Printre ei, unii destul de consacrați în online, ca să zic așa. Și chiar dacă mi s-a părut absurd în ce și cum cred, am căutat să investesc un minim respect în dialogul cu ei, dând la o parte grozăviile ce aceștia le-ar fi susținut. La fel și în cazul Iosif. Sau tu crezi că eu nu mă necăjesc văzând cum la ultimul meu articol, ceea ce ar fi putut fi o discuție cel puțin interesantă despre comunism, elită și tehinici de manipulare/constrângere/prostire, a ajuns să fie un dialog total paralel cu subiectul ales de mine? Papa, acum îmi amintesc, te-ai contrat cu Mihai și pe subiectul Elena, când Renata v-a atras atenția că glumițele voastre sunt obositoare, apoi Iosif, că Mihai îi ia apărarea lui Iosif, blabla. Mihai a menționat ieri subiectul cu prietenii pentru că, pentru el, acela a fost ultimul vostru schimb de replici. Oricum ar fi, e o copilărie. Eu te respect în continuare, sunt convinsă că și Mihai, restul e cancan. Asta e cel mai important. Îmi cer scuze și ție pentru faza cu “duceți-vă învârtindu-vă”, sunt spontană și mi se întâmplă des să regret că acționez la impuls. Îmi ești în continuare drag și te citesc cu interes pe blog ori pe unde te găsesc comentând, de multe ori descoperind că suntem pe aceeași lungime de undă.

      Apreciază

      1. Cudi, atita timp cit vorbim de opinii, totu-i discutabil, inclusiv bullying-ul de care amintesti. Ce ma surprinde, in comentariul tau, e contradictia. Spui ca voi reactionati la bullying si banuiesc, desi n-ai spus-o, ca va deranjeaza. Pe de alta parte il agreati pe Iosif care ne abuzeaza, verbal, pe toti, asa cum am mai spus si cum se poate observa cu ochiul liber, daca ai nervii necesari sa-i citesti elucubratiile. Eu am fost probabil singurul care l-a pizduit, dar toti ceilalti l-au atentionat in mod civilizat. De fapt chiar tu i-ai atras atentia, acum citeva posturi, spre surprinderea mea. Si care-i rezultatul? Tipul e in misiune. E lipsit de scrupule si-si merita pe deplin apostrofarile.
       Tu spui ca noi toti avem ceva cu el, refuzind sa observi faptul ca el ne provoaca, in mod intentionat, si ca ne jigneste, considerindu-ne niste nulitati, asa dupa cum am mai spus-o. Inofensif, my foot!
       V-ati pus vreodata problema ca poate voi gresiti in a-l judeca, nu noi? V-ati gindit vreodata ca el e cauza, nu noi? Ca el e nebunul, nu noi? Nu cred.
       De fapt nu e doar nebun, intrucit insistenta cu care o face, desi vede clar ca deranjeaza, ma face sa-l consider diabolic. Si sincer, imi provoaca scirba, chiar si acum cind vorbesc despre el. As dori, daca se poate, sa nu mai aud de el.

       Apreciază

 3. Arlech, iartă-mă pentru ce-am zis mai sus. Ar trebui să știi că n-am zis-o cu răutate. Tot nu e o scuză, îmi pare rău. Dar pentru atâta lucru, nu se merită. Sper să rămâi prietena mea.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Te-am iertat, Cudi. Şi eu sunt impulsivă şi instinctivă, spun uneori lucruri de care-mi pare rău mai târziu.
   Dar m-a durut, cumva, faptul că, după ce ţi-am oferit o explicaţie, n-ai mai revenit, ai lăsat-o cum a căzut.

   Ţi-am spus pe mess tot ce-am avut de spus pe tema Iosif. Şi că oricum vreau să-mi răresc apariţiile în spaţiul blogosferic.
   Şi, dacă poate de acolo nu reiese clar, specific aici că-ţi apreciez prietenia şi nu vreau s-o pierd. Şi chiar ar fi absurd s-o stricăm din cauza lui Iosif.

   Apreciat de 1 persoană

Spune ce-ai de spus.

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.