11 comentarii la &8222;Muzică veche în… haine noi&8221;

 1. Non piangere liu! 😆
  Nu m-ar mira ca peste putin timp sa se scuipe, sa se pise si chiar sa-l vad pe Rodolfo arzind-o pe Mimi pe patul de moarte.
  Dar sa nu ma intelegi gresit, imi plac titele, cum probabil i-ar fi placut si lui Puccini, chiar si vopsite, dar in situatia de fata as prefera:

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nu te înţeleg greşit.
   Şi eu bănuiesc că lui Puccini (ca oricărui bărbat normal) i-ar fi plăcut ţâţele, dar nu şi drept „costume”, la punerea în scenă a operei sale.

   Am văzut (de obicei parţial), pe acelaşi site, mai multe spectacole de operă recente. Ţâţele se poartă la vedere (apar, de exemplu, şi în „Carmen”) şi costumele de epocă (din epoca în care care se petrece acţunea) sunt de multe ori înlocuite cu vestimentaţia modernă. Mi se pare total aiurea în ambele cazuri, un soi de bătaie de joc. 😦

   Apreciază

   1. Titele nu sunt „costum”. Costumul e vopseaua 😆
    In acceptiunea mea, o punere in scena … socanta, ca asta, are ca scop distragerea atentiei de la o interpretare mediocra. Altfel nici eu nu-i inteleg sensul. Sau poate ca regizorul provine de la unul din cabaretele si barurile de noapte pariziene. Asta stie, asta face. 😆 Totusi, mie mai socant decit „costumatia” mi se par uralele de final. Ce fel de public o fi ala? Probabil ca sunt veniti direct de la stadion. Sau o fi fost un spectacol pentru melomanii onanisti. 😆

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ai dreptate, ţâţele nu-s costum. De-aia am şi pus cuvântul în ghilimele.
     N-am derulat până la sfârşit, la urale. (Dar o s-o fac imediat. 😀 )
     Habar n-am ce-i de capul regizorului şi ce-a urmărit. Trist e că punerile în scenă şocante par să se înmulţească, pe scene din diverse oraşe ale lumii. Sau site-ul ăla o fi pentru onanişti şi alege tot ce e punere în scenă şocantă. 😉

     Apreciază

 2. Era să zic că grotesc, dar nu poți cunoaște cu adevărat ceva până nu-l experimentezi sau studiezi în profunzime. Iar eu n-am chef să urmăresc acum opereta lor. Există șanse ca arta să se poată manifesta în moduri mai ciudate. Dar cel puțin în aparență, e anti-artă.

  Apreciat de 1 persoană

  1. „Grotesc” e cuvântul potrivit. Cel puţin pentru prima impresie a spectatorului, indiferent dacă a mai văzut sau nu opera.
   Poate că regizorul a vrut să transmită un mesaj în plus, dar, chiar şi aşa, părerea mea e că şi-a acordat libertăţi nepermise. „Turandot” e o poveste care se petrece în China şi mi se pare normal/logic ca decorurile şi costumele să reflecte asta.

   Apreciază

Spune ce-ai de spus.

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.