Zâzanizare

Zicea – pe undeva – papa de la vaticlan că pe bloguri socializăm.

Aşa o fi, numa’ că ne cam dă socializarea în zâzanizare!

Da’ nu, nu vreau să zic că-i rău! E palpitant! Avem  conflict, avem acţiune. Un personaj numit Zâzania nu poate fi decât sufletul intrigii! Ta-daa!

(Bine-a zis cine-a zis că personajele negative merită respect şi consideraţie, căci fără ele poveştile, romanele şi comentariile scenariile ar de-a dreptul… inodore, incolore şi insipide.)

10 comentarii la &8222;Zâzanizare&8221;

 1. Cine-a spus ce-a spus, a spus-o cu cap. Bunul n-ar exista fara de rau. Asta o spun eu, pentru ca ma doare mintea de cit sunt da dastept. 😆
  Dar lasind vrajeala pe seama lui Aldus, ce-ar fi bunul daca n-ar fi raul? Pai n-ar fi bun. Ar fi o normalitate care va trece neobservata. Si asta-i motivul pentru care prefer iadul. Mi se pare mult mai excitant si plin de neprevazut. A-ven-tu-ra si cal-du-ra! 😉
  Si dupa cum vezi, in momentul de fata, ma socializez. 😛

  Apreciat de 1 persoană

 2. Știam că într-o zi va răbufni. Ani de zile a mușcat bucățele mici din mine și le-a scuipat pe jos, cu furie, așa cum face Mili cu cutiile de carton.
  Pe urmă, brusc, a început să mă iubească. După ce a citit Nono. A făcut următoarea observație: nu știam că ai suferit atât în viață!. A disjuns, simplu, povestea lui Asta (divorț, singurătate) din povestea lui Nono, a citit-o în cheie reală și am început să beneficiez de afecțiunea ei filtrată prin milă. 🙂

  Apreciază

  1. Măcar e bine că nu te-a luat prin surprindere.
   Dar nu merită să te consumi din cauza ei. Lasă-i comentariile fără răspuns, sau bagă-i-le la moderare şi nu i le publica dac-o ia razna.

   Ei, şi tocmai am ajuns la concluzia că n-are rost să ne enervăm din pricina micilor mizerii din blogosferă. Fiindcă într-adevăr nasol e, de exemplu, când îţi cade pe maşină zăpada de pe bloc – deşi mă îndoiesc că zăpada e de vină. Geamul din spate (luneta) e jos, făcut zob. Dacă l-ar fi pocnit zăpada ar fi fost în maşină, sub zăpada căzută. Dar arată ca şi cum ar fi fost izbit din interior, ca şi cum ar fi explodat.
   Paguba materială nu e mare (avem CASCO), beleaua e că ăştia din urbea noastră n-au lunete pe stoc, trebuie să aşteptăm până aduc. Iar eu când am nervi mănânc. Dulciuri. De parcă n-aş avea deja destule kilograme în plus!

   Apreciază

   1. Păi, nu e de poliție? Să vină niște cremenaliști să ia amprente? Să întrebe lumea din bloc dacă n-a văzut ceva? 🙂
    Vezi partea bună: ai casco.
    Altminteri, îmi pare rău. Înseamnă că deocamdată n-ai mașină.

    Apreciază

    1. Venit poliţia municipală. Dat dovadă pentru reparaţii. Zis că ăia, cremenaliştii, e la poliţia judiciată, tre’ făcută plângere la ăia. Mai mare daraua cât ocaua. Venit şi ăia de la asigurări, făcut poze. Plecat ăia, luat noi mătura cu coadă şi lopata, să facem pârtie ca să iasă maşina din parcare şi să curăţăm zăpada de pe plafon, să nu pice înăuntru prin gaură, pe drumul către service (noroc că, în târgul ăsta de provincie, distanţele sunt scurte).
     Ei, şi ce să vezi? Sub stratul perfect uniform şi aparent neatins de zăpadă de pe plafon, drăgălaşul de el e deformat, ca şi cum zăpada ar fi aterizat acolo, în mijlocul lui. Sau ca şi cum l-ar fi pocnit ceva acolo înainte de căderea zăpezii. Asta explică de ce a sărit luneta în afară. Inexplicabilă e căderea zăpezii atât de departe (fără s-o fi azvârlit cineva – dar nu cred că s-a urcat careva azi-noapte pe bloc să bombardeze cu zăpadă) şi lipsa urmei avalanşei. Iar înainte de începerea ninsorii nu s-a-ntâmplat, fiindcă aseară maşina avea şi căciulă de zăpadă, şi lunetă.
     Cu maşina voiam să ne ducem mâine sau poimâine la ţară. Altă treabă urgentă cu ea n-avem.

     Apreciază

Spune ce-ai de spus.

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.