Guest post: M-am întors

‘Neaţa bună!

Sunt eu, Arlechina. Gata, m-am întors. M-am întors de mai multe ori, dar Arlech…

În fine, abia de data asta m-a chemat… în scris.

Scripta manent:

Am aspirat praful în care se conturase urma piciorului tău gol. Nu îl vedeam şi nu o vedeam, dar o simţeam ca pe un vis de covor roşu, culoarea buzelor tale. Lor le-am spălat urma de pe pahar. Nu o vedeam, dar o simţeam ca pe un vis de cristal tulburat de şampanie efervescentă, ca trupul meu sub urmele palmelor tale. Pe cea de pe obraz am mânjit-o cu o lacrimă culeasă pe un vârf de deget, apoi am lăsat duşul s-o trimită, laolaltă cu toate suratele ei rămase asupra mea, pe apa sâmbetei. Nu le vedeam, dar le simţeam ca pe un vis de tâlhar, mai puţin demn de tine decât perna pe care ţi-ai lăsat urma obrazului. Pe ea am înecat-o în maşina de spălat. Nu o vedeam, dar o simţeam ca pe un vis impregnat în carne, aidoma urmei mele ascunse în tine. Nu o vedeam şi nu o vedeai, dar ai plecat cu ea. Şi-aş vrea să te-ntorci când o s-o vezi, când o să-şi lase urma foamei şi a setei pe sfârcurile tale…

Iar eu volant:

De la „volare” – nu-s volant! Adică am zburat încoace pe mătura marsupială, ca să-mi aduc şi pruncul – născut prematur, stă în incubator, dar l-am fotografiat.

Seamănă cu Arlech , nu-i aşa? Dar şi cu mine!

Oare ce nume să-i pun? Clona Enplusdoi? Sau clona Endindoi? Sau Clonalbastră? Bluecat? Pisiblu? Şi să-i fac deja blog?

16 comentarii la &8222;Guest post: M-am întors&8221;

  1. 😀
   E de pe vremea când era în vogă filmul „Avatar”. Apăruse pe net un progrămel în care-ţi puneai poza şi-ţi ieşea avatarul. Ăsta a ieşit din poza unei pisici. A unei pisici foarte frumoase, zău!

   Apreciază

 1. Arlechino, să-l botezi Floricel, fată, că ăsta nu e copilu lu Arlech! E copil din flori. Și poate că nici din flori nu e, e făcut cu rusnacul ăla (https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Blue), care-și mai zice și Albastru de Prusia sau de Berlin!
  Mai lasă-ne cu poveștile astea, cu născutul prematur, da? V-ați învățat toate să fugiți d-acasă și când dați de greu – fuga înapoi la Prost să-l îmbrobodiți cu gogoși.
  În fine, bine că nu e ungur și e doar albastru. Să-ți trăiască! Fă-i blog, dar mai întâi fă-i o baie, că poate iese la spălat. 🙂

  Apreciat de 2 persoane

  1. Renato, am mătură cu spălător, da’ p-ăsta micu-l frec de pomană dă trei ori pă zi. Poate-mi trimiţi de la prăvălie fo’ soluţie, ceva… Plăteşte Arlech :mrgreen: Şi, dacă nu merge nici aşa, poate-l botez Floare-albastră. Sau Metilen.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Nu fi măgăriță, Arlechino! 🙂 Cum să plătească Arlech baia Bastardului?! Încearcă să-i dai o față mai pisicumană cu peria de sârmă, apă și săpun. Dacă nu, umblă la ADN. Dacă nu merge nici așa, lasă-l cum e și botează-l Metilen. Botează-l, vorba vine, că niciun popă nu ți-l moaie în cristelniță – pătează ireversibil.

    Apreciat de 2 persoane

    1. L-am spălat. Uite-l printre clăbuci.

     Mai frumos de-atât nu-l pot scoate.
     I-am făcut rost şi de cetăţenie rusească – să se ştie clar cine-i tac-su. Uite cum o să i-l prezint lui Arlech (mi-am vândut mătura ca să cumpăr medalionul!):

     Apreciat de 2 persoane

     1. Păi vezi, mă, că dacă vrei poți? E Perfect! Te zgârceai la nițică apă și săpun i-cheia?!
      Abia acu vă seamănă Bastardul!
      Metilen Arlechievici Androgin e beton. Io o să-i zic, în sinea mea, și Uzurpatorul. MAAU, adică. Fiindcă nu-s convinsă că n-o să-i ia locul lui Arlech mai repede decât ne putem închipui. 🙂

      Apreciat de 2 persoane

Spune ce-ai de spus.

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.