Fără titlu

Cerşetoarea ţicnită care bombăne la colţul străzii nu face niciun rău. Întinde mâna, cere bani, spune „Pocăiţi-vă, că vine Apocalipsa!”, râde ca proasta-n târg, te-njură când îi laşi în palmă doar 50 de bani, nu un leu…

Îi dau câte-un leu aproape de fiecare dată când trec pe lângă ea, surâd când îmi spune „Să trăiască toţi copiii lu’ matale”, deşi nu am copii, îi dau şi câte-o bucată de friptură, de cozonac, îi iau apărarea când se-mbată vecinul de alături, o înjură şi vrea s-o gonească…

Şi prinde curaj, vine să-mi bată la poartă, şi-i deschid, şi-i dau bani, sau ceva de mâncare…

Şi-ncepe să vină-n fiecare zi, şi de două ori pe zi, pe urmă stă la poartă, şi mi se face milă, o las să doarmă noaptea într-o cămăruţă. Şi-ncepe să-mi spună în fiecare dimineaţă să mă pocăiesc, şi mă fac că n-o aud, că doar nu face niciun rău, sărmana, e nebună, nu ştie, nu-mi pun mintea cu ea, le spun şi prietenilor care vin la mine să n-o ia în seamă, să nu se răstească la biata femeie inofensivă…

Şi prinde o doză bună de curaj în plus, nu mai intră nimeni fără să-i spună ea ce păcătos e, îmi bate la geam când stau de vorbă cu prietenii, ba chiar mă trezesc că dă buzna peste noi şi ne ţine predici fără cap şi coadă… Şi prietenii şi rudele încep să mă ocolească…

Şi gata, se umple paharul, nu renunţ la viaţa mea şi la prietenii mei pur şi simplu fiindcă ţicnita aia, sărmana, nu face niciun rău. O scot frumuşel pe poartă afară, îmi fac rost şi  de un câine care-o latră dacă se apropie de gardul meu… Şi nu mă mai simt în stare să-i iau apărarea când o înjură vecinul.Apropo de datul pe poartă afară, am foarte puţini cititori şi  încă şi mai puţini comentatori, nu mi-e greu să verific spam-ul şi să-i extrag pe cei ajunşi acolo – dacă nu sunt pe mica mea listă neagră (unde a ajuns din nou un comentator pe care-l scosesem aseară).

69 de comentarii la &8222;Fără titlu&8221;

 1. În inconștiența lor, unii oameni nu realizează că, încetul cu încetul, drumurile le vor fi închise.
  Sunt mulțumit că la mine nu am avut nevoie de măsuri energice, căci s-a retras după ce l-am servit cu argumente din propria sa panoplie.

  Apreciat de 1 persoană

 2. da, Arlech, o dai afară.
  dar nu pui afis in piața publică ”în creatura asta se aruncă cu pietre”
  mă gândesc la faptul că simpla excludere, spatele întors, e suficient, desi e calea mai anevoioasă pentru că durează mai mult si pentru că trebuie să ne stapânim impulsul primar de a ”fute” dacă ne vine, că doar de aceea citim atât de mult,nu?

  până la urmă, când va vedea ca nimeni nu o bagă în seama si nu-i mai deschide usa, se va retrage pe la alte case sau se va schimba, dacă-i este foame.
  e suficient.
  si eu am dat afară din casa mea pe cine mi-o părut nelalocul lui.
  si eu am spălat usa de gunoiul aruncat pe ea de vreo nebună.

  si mai am o problemă.
  dacă tu, care-mi esti draga, ai un musafir cersetor, ce-ar insemna ? ca eu să nu te mai pot vizita?
  din respect pentru tine, nu as putea sa-ti spun dă-l afară, în casa ta fiind si eu musafir.

  dacă mă muscă sau te muscă, mă/te apăr, aici nu încape vorbă, mai ales dacă tu ai fi plecată, n-as lăsa vreo nebună să-ți strice lucrusoarele prin casă.
  dar
  dar dacă eu vin si o găsesc la cafea cu tine, cum să îți impun eu ție s-o dai afară?
  sau, mai grav, sa renunț la a mai veni pe la tine în vizită? la tine, care-mi esti dragă? ce fel de prieten as mai fi dacă as face asta?
  ce înseamnă prieten?

  in fine. retoric intreb.
  tu stii că țin la tine:)

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nu pui afiş în piaţa publică. Îl pui doar la tine pe poartă. De fapt nu, e la tine pe uşă, acolo scrii „creatura asta nu mai are ce căuta aici”. Îl văd doar cei care-ţi deschid poarta (intrând pe blogul tău) şi sunt anunţaţi că a fost dată afară creatura, din anumite motive. N-a zis nimeni să fie omorâtă cu pietre.

   Creatura nu era la cafea, era la geam şi striga „nu-mi plac prietenii tăi, dar lasă, eu te iubesc şi o să fii salvată”.
   Şi continua să strige, deşi o tot rugam să tacă.
   Şi chiar dacă vii şi găseşti creatura la cafea cu mine, vii o dată, vii de două ori, te faci că n-auzi ce tâmpenii debitează creatura (tâmpenii pe care eu nu le susţin), vii a treia oară şi creatura se ia de tine, sau sare de cur în sus când îţi dai tu cu părerea, şi tot aşa şi iar aşa, şi începi să vii tot mai rar. Nu-mi impui s-o dau afară şi nu renunţi la mine, vorbim la telefon, mă inviţi la tine, ne întâlnim în oraş, la prietenii noştri comuni… acolo unde nu e creatura.

   Apreciat de 3 persoane

   1. Arlech, uite un clip, treci pest ochelarii tipului (m-au enervat:) , ca si barba sau datul din mâni:) ), dar as vrea să asculți povestea tipului, dacă ai chef.
    De ce nu putem fi ca nemții ?:)

    Apreciat de 1 persoană

    1. Am ascultat, delfinaşule.
     După părerea mea, în cazul blogurilor, poliţia e lista neagră, aia care trimite la gunoi, la spam, cum preferi. Nu te cerţi cu omul, îl banezi. Şi Renata asta a făcut. În plus, le-a spus prietenilor ei că a apelat la poliţie. Iar cei care îl consideră pe Iosif o belea s-au bucurat fiindcă Renata a apelat în sfârşit la poliţie.
     Sunt şi unii care consideră că Iosif a fost dat pe nedrept pe mâna poliţiei. Cudi şi-a spus părerea în mod civilizat. Însă Aldus s-a apucat să dea cu pietre în tabăra cealaltă.

     Iar Iosif se poate abţine de la prelegerile lui – când vrea. Există cel puţin un blog pe care o face. Adică există un blog pe care l-am descoperit eu comentând în limitele decenţei, scurt, fără referiri la Biblie, la Mamona…
     Presupun că acolo a fost pus cumva la respect (n-am citit toate comentariile articolelor, nu ştiu care i-a fost evoluţia).

     Apreciat de 1 persoană

     1. Arlech, de data asta îi dau dreptate lui Aldus. Nu mi s-a părut că ar fi dat cu pietre în ceilalți, mai degrabă a spus lucrurilor pe nume – mă refer la comentariile în care zicea de Iosif, poate au mai apărut altele și nu am citit încă. Până și Mihai a ținut să se logheze pe wp cât să-i dea like la comentarii.
      Nu știu, poate că noi suntem mai experimentați la capitolul toleranță. Iosif are ideile lui fixe, dar nu e agasant, nu e rău intenționat. Chiar și când ne zice ceva de rău, mai degrabă ne vine a zâmbi când citim.
      Până la urmă, e treaba fiecăruia cum își administrează comentariile, cum, din ce motive banează. Iar Renata ne-a invitat să ne dăm cu părerea, dedicând un articol cu comentarii permise, pe tema blocării lui Iosif. Ne-am spus părerea, nu e nimic greșit în asta.
      Și gata, trecu.

      Apreciat de 1 persoană

      1. Evident că nu e greşit să-ţi dai cu părerea. Numai că Aldus şi-a dat cu părerea în obişnuitul lui stil agresiv. Sau cel puţin mie aşa mi-a sunat.
       Nu e greşit nici să avem păreri diferite.
       Iar ceea ce nu e agasant pentru unii poate fi pentru alţii. Eu fac alergie numai când văd numele lui Iosif, nu mai e nevoie să citesc şi comentariul. Şi chiar e posibil să fi fost eu picătura care a revărsat paharul, hotârând-o pe Renata să-l blocheze pe Iosif: https://garapentrunoi.wordpress.com/2018/01/15/4159/#comment-23962
       Şi da, gata, trecu.
       Să trecem la altceva. 🙂
       Apropo de like-uri, păcat că pe blogul Renatei nu se văd, nu ştie de ele decât cel care le primeşte. Fiindcă sunt şi ele o luare de poziţie, un mod de a susţine părerea cuiva.

       Apreciază

      2. Cudi, dacă Iosif nu e agasant şi rău intenţionat, de ce la voi şi la Renata şi la alţii nu se rezumă la comentarii la obiect, cum o face pe blogul de pe care i le-am luat pe cele din poza de mai jos? (Îţi garantez că e vorba de acelaşi Iosif.) De ce îşi afişează bălmăjelile religioase numai pe anumite bloguri şi pe altele nu? S-ar părea că ideile lui fixe nu sunt chiar atât de fixe, nu e atât de nebun cât pare, sau nu în sensul în care pare.

       Apreciază

      3. Ei, iată că acum „mamiferul” luat aici în discuţie poate comenta şi la voi ca un om întreg la minte, nu ca un maniac retardat, pe care, sărmanul, e păcat să-l atace persoanele cu un grad de inteligenţă normal.
       Aşa că, atunci când umple blogurile cu propaganda lui idioată, împănată cu jigniri mai mult sau mai puţin mascate, ce e, dacă nu o dovadă de rea voinţă/intenţie? Q.E.D. O face deliberat.
       O spun ca simplă constatare. Nu ca să revitalizez polemica.
       E treaba voastră cu cine sunteţi prieteni şi cu cine socializaţi. Şi vă aştept în continuare cu plăcere pe blogurile mele, în discuţii private şi în orice alte locuri neinfestate de dl. Majusculă, alias dl. Pizza.

       Apreciat de 1 persoană

   2. Arlech, sper si cred că măcar pentru tine am fost clară.
    Nu suport nici eu derapajele nimanui, dar nici nu fac o victimă din un simplu id de pe net.

    anunț înainte derapajul, sterg, spam.
    simplu, clar, si e curățenie fără scandal.
    altoiesc pe moment, nu pornesc o cruciadă absolut inutila.

    nu am agreat al doilea catren al lui Iosif? harsst, l-am anunțat/sters/spam.
    la mine mai mult de un comentariu, două, nu a avut nu pentru că nu a vrut ci pentru ca i le-am sters.

    dacă-l lasi, invadează.
    nu astepți să te invadeze boala, ci iei măsuri la primele simptome.
    în fine.

    ce face id-ul/nick-ul respectiv nu e treaba mea, tot asa cum nu e treaba mea să educ pe nimeni de pe wordpress, nici nu s-ar cuveni asa ceva.

    unii fut public si primar, zgomotos – e problema lor ce fac pe blogul lor.
    oi fi gresit si eu, am derapat si eu (mă refer la polemica mea aiuritoare cu Aldus de mai demult pe un text la Cudi), dar am ales după chestia asta să nu se mai repete.

    nu inseamna ca agreez tot ce scrie Aldus, nu inseamna ca agreez chestiile biseriocoase ale lui Iosif.

    spunea cineva apropiat (nu are blog aici) că Iosif seamănă teribil cu un alt personaj wordpressist, atunci am râs, acum îi dau dreptate, amar vorbind.
    fiecare la extrema lui.

    sunt om, nu animal.
    de aceea nu fut orice pizdă proastă, că m-as murdări.

    de aceea am cap, sus, nu între picioare, ca alții (nu mă refer la tine sau la vreun alt comentator de-al tău)

    la fel cum apreciază vreun filosof pe vreun mimisor care scrie numai tâmpenii cu inimioare roz bombon, că, deh – e cavaler si să nu cumva să o atace careva pe handicapată – prin extrapolare logică – e exact acelasi lucru cu aprecierea lui Cudi pentru prostioarele lui Iosif.
    fiecare face ce vrea pe blogul lui.

    punct.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Da, delfinaşule, ai perfectă dreptate, fiecare face ce vrea pe blogul lui.

     Şi nici eu nu suport derapajele, şterg imediat ceea ce nu-mi convine. Fiindcă aşa vreau eu. Fiindcă, aşa cum am scris mai devreme la Renata, blogul e regat, nu republică parlamentară. 🙂

     Apreciat de 1 persoană

 3. Diferența e că eu îl percep pe Iosif ca pe unul dintre noi, ca pe unul dintre prieteni.
  În general, oamenii din viața mea cam au fixuri/fixații/pitici pe creier, cum vrei să le spui. Sunt călită în sensul ăsta. Plus că și eu sunt fix la fel. Cu fixuri/fixații/pitici pe creier, mulțumesc că mă acceptați așa cum sunt.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Cudi, avem cu toţii fixurile noastre, dar unele sunt mai fixuri decât altele. 😀

   Oricum, tu îl percepi de Iosif ca pe unul dintre prietenii tăi, dar nu le poţi cere celorlalţi prieteni ai tăi să-l perceapă ca pe unul dintre prietenii lor. Tu îi tolerezi fixurile, dar pe alţii îi calcă pe bătături, pe nervi. Nu poţi să păstrezi în aceeaşi gaşcă oameni între care există neînţelegeri şi antipatii, chiar dacă ţie îţi sunt dragi cu toţii.

   Eu aşa văd lucrurile.

   Apreciat de 2 persoane

 4. Arlech, ma tem ca tu n-ai scris, in viata ta, cu tocul. Eu da! Existau niste penite, cred ca se numeau Klaps, super! Atita ca erau cam scumpe si, vorba lui Mark Twain, familia mea era atit de saraca incit, daca n-as fi fost baietel, nici n-as fi avut cu ce sa ma joc. Deci, Klaps, pofta-n cui. Scriam cu niste penite de-alea, de 1.35 lei metrul, care zgiriau, se infigeau in hirtie si cind trageai de ele, aruncau cite o ditamai pata de cerneala, de obicei (principiile lui Murphy erau in vigoare si-atunci) fix in mijlocul paginii plina deja de cirje si serpisori sau zigzaguri. Iti dai seama ce tragedie, fiindca pagina aia imi luase fix cit prima repriza a meciului pe care prietenii de cartier il incinsesera exact sub fereastra mea! Cum sa mai scriu o data pagina, in timp ce golanii gatau si repriza a doua? Trebuia sa fiu de-a dreptul timpit.
  Azi asa, miine asa, m-am imunizat ca Rasputin, petele ma lasau nemuritor si rece, orict de mari, multe si sinelii ar fi fost.
  Vei intelege, asadar, ca dind, pe blogul Renatei, peste pata zisa Iosca, m-am simtit din nou copil, evident nemuritor si, desigur, rece!
  Pe principiul putred capitalist ca „poa’sa ninga, poa’sa ploua, am canadiene … patru!”

  Apreciat de 1 persoană

  1. Te înţeleg, Augustine. Dar, na, fiecare priveşte petele altfel.
   Mai la obiect, şi eu am scris cu tocul. Îmi lăsa şi mie pete, exact aşa cum spui. Nu rupeam nici eu foaia. Dar o detestam fiindcă purta pata aia, dificil sau chiar imposibil de răzuit cu lama (cu care mă învăţase mama să şterg una-alta) fără să laşi în locul ei o gaură.
   Aşa că acum m-am bucurat fiindcă pata Ioşca a putut fi îndepărtată fără distrugerea foii.
   Pe principiul putred de năzuros că nu-mi place răpăitul ploi la impactul cu canadienele mele.

   Cât despre dorinţa ta de a te simţi din nou copil, văd că ai cont la wordpress. Nu ştiu dacă ai şi blog (clicul pe numele tău are ca rezultat un mesaj de eroare), dar, dacă n-ai, poţi să-ţi faci şi să inviţi pata Ioşca pe foile tale.

   Apreciază

   1. Doamne, doar n-ai inteles ca mi-e dor de papagalul ala!
    Si, da, am un blog facut chiar de mine (http://augustinradescu.blogspot.ro/) care a functionat o vreme aproape normal, apoi au inceput, usor usor, sa se strice, rind pe rind, diverse chestii. Din comoditate si din lipsa timpului nu m-am ocupat sa le remediez si acum, blogul meu e aproape o ruina. Cei care se pricep mai bine ca mine spun ca blogurile wordpress sint mai fiabile decit blogspot. O fi, dar nu ma vad, in viitorul apropiat, investind ceva timp in asa ceva.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Nu, am înţeles, poate greşit, că, lăsând pete pe care le ignori cu uşurinţă, papagalul te ajută să te simţi din nou copil şi asta îţi face plăcere.

     Presupun că toţi cei care nu-şi investesc timpul în bloguri ştiu să se bucure mai mult de viaţă.

     Apreciază

 5. Ma gindesc, desi ginditul n-are reflexiv, cam pe cite bloguri s-o vorbi de „pata de cerneala” sau mai bine sa-i spun, accident genetic?
  Nu numai ca m-am saturat de el ca prezenta si comportament, dar si ca subiect de irosit timpul.
  Totusi, din discutiile avute s-a desprins un paradox, zic eu. Exista persoane cu mult bun simt care apreciaza neamul prost, chestie care-mi scapase in deceniile traite pina ieri.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nici eu nu înţeleg cum pot unii (altminteri oameni cu mult bun simţ) să aprecieze specimenul în cauză. Am scris articolul ăsta încercând să explic ce se întâmplă când îi dai un deget unui asemenea personaj, cu câtă neruşinare îţi poate lua mai mult decât toată mâna, dar se pare că nu mi-a reuşit.
   Asta e.

   Dar şi eu m-am săturat de „pata de cerneală”, cred că deja i-am acordat cu toţii mult mai multă atenţie decât merită.

   Apreciază

 6. Arlech, ar fi totusi o explicatie, atractia contrastelor. E drept ca-i cam subreda, cind vine vorba de caractere, despre care se spune ca daca se aseamana, se aduna, dar in ziua de azi, ca si-n toate zilele prcedente 😉 neprevazutul ne pindeste la fiecare colt de blog. 😆

  Apreciat de 1 persoană

  1. Atracţia contrastelor şi neprevăzutul există, cu siguranţă. 🙂 Da’ cam asta e tot ce ştim, pe urmă trecem la speculaţii… 😀
   Se mai spune şi că fiecare îi judecă pe ceilalţi luându-se pe sine însuşi drept etalon. Poate că de-aia oamenii cumsecade sunt ultimii care devin conştienţi de răutatea altora.
   Cred că debitez platitudini, da’ chiar nu ştiu ce altceva să zic.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Arlech, pe oricine as lua ca etalon, Iosif tot un nenorocit va ramine.
    Iar daca ma uit la citi il detestam, comparativ cu numarul celor care-l iau in brate, e greu de presupus ca noi toti il judecam gresit.
    Inca ceva, Castan spunea ca idiotul ride de noi pe alte bloguri. Eronat. El ride de cei care-l accepta, nu de cei care-l evalueaza la reala lui non-valoare si diabolism. De noi ridea cind era acceptat si suportat, pentru ca am convingerea ca ceea ce face e premeditat si sunt suficiente dovezi care-mi sustin afirmatia.
    Si daca ar fi, presupunind prin absurd, ca am eu ceva personal impotriva lui, cum de au toti ceilalti, din care vasta majoritate sunt credinciosi? Toti suntem nebuni, numai el e sanatos, asa cum incearca Cudi sa ne convinga? Ridicol si penibil!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Sunt de acord cu tine, dar încercam şi eu să găsesc o explicaţie. 🙂
     Plus că eu nu-s cumsecade, nu mi-e uşor să-i înţeleg pe cei care întorc şi obrazul celălalt. De exemplu, în locul Renatei, când s-au încins discuţiile, aş fi zis: „Ştiţi ceva? Ăsta a fost un anunţ. Unde v-am cerut eu părerea?” Şi aş fi închis comentariile articolului.

     Cudi n-a zis că Iosif e sănătos, numai că e bine intenţionat şi inofensiv. Dar mă tem că tot aşa s-a zis şi de individa aia care a împins o femeie în faţa metroului. 😦
     Partizanii lui Iosif au mai spus şi că dăm într-un biet om sărac cu duhul, care nu se poate apăra. Dar nu cred că trebuie să lase cineva toţi redardaţii să-l înjure, numai fiindcă nu-i duce capul să poarte o discuţie logică.

     Dar, cum am mai zis, cred că deja am vorbit despre ţicnitul ăla mai mult decât merită.

     Apreciat de 1 persoană

     1. Realitatea e ca nu se mai vorbeste de el ci cred ca s-a transformat intr-o discutie principiala. El e doar un material didactic, ca pula lui Terente 😆
      Vrajeala cu „nu-l duce capul” e mai mult pentru cei ce-o afirma, ca-n rest nimeni n-o crede.
      Observa ca dupa jigniri, trece la lins in cur si asta cu regularitate. Totul e premeditat si veti ajunge intr-o „sfinta joi la vale” 😆 sa-mi dati dreptate ca nenorocitul vrea sa fie perceput ca un messia. Daca-i citesti comentariile prin prisma asta, vei vedea ca asta-i e intentia bolnava.

      Apreciat de 2 persoane

      1. M-am gândit şi eu la asta, pentru că prea îi dă cu „tatăl meu” în sus, „tatăl meu” în jos.
       Pe mine nu e nevoie să mă convingi. Individul mi-a displăcut de când i-am citit primul comentariu. Pe blogul lui Cudi am spus de vreo două ori că tipul ăsta numai inofensiv şi bine intenţionat nu e, iar Renatei i-am trimis cu ceva timp în urmă un mail, ca s-o întreb de ce-l suportă.
       N-am nimic împotriva credinţei nimănui, puţin îmi pasă dacă e ateu, pupă moaştele sfinţilor sau face temenele către Mecca etc, dar nu pot să-i sufăr pe ăia care vin să-ţi bage convingerile lor pe gât şi mai intră şi pe fereastră după ce le-nchizi uşa în nas.
       În plus, dacă tot purtăm discuţii principiale, cine-a inventat blogăritul n-a oferit degeaba posibilitatea de moderare şi banare. Trebuie să te poţi apăra cumva de diverşi nebuni care se vâră unde n-au ce căuta. Şi e dreptul fiecăruia să-nchidă uşa blogului personal în nasul oricui, fără să-şi cheme cititorii şi să supună chestia asta la vot. Şi nimeni nu umblă prin blogosferă purtând după el o etichetă pe care scrie c-a fost banat de X, Y şi Z, aşa că banându-l nu-i legi nicio tinichea de coadă, nu-l impiedici să se exprime pe propriul blog sau pe ale altora. Deci nu văd ce rău i-a făcut Renata lui Iosif banându-l, sau chiar anunţând asta pe blogul ei. Ce naiba, a scris pe blogul ei, strict pentru persoanele care i-l citesc, n-a dat anunţ în ziare şi pe toate posturile de radio şi televiziune, nu i-a tăiat accesul la internet… Şi, în anunţul ăla, nici măcar nu i-a pomenit numele – încă o dovadă că e strict pentru grupul ei de cititori, nu-l compromite pe taica iosif în ochii mapamondului.
       Aşa că să fiu a naibii dacă pricep de ce i s-au făcut Renatei reproşuri pentru asta.

       Apreciat de 1 persoană

     2. Cum Arlech, chiar nu stii de ce? Pentru ca e mai uman sa aperi criminalul decit victima. Ba e chiar de bon ton sa-l victimizezi, pentru ca, intotdeauna, victima e cea care il impinge pe criminal la crima, cind el, inocentul, dorea sa faca baloane de sapun si sa joace „popa prostu” 😆

      Apreciat de 1 persoană

     3. Zici ca ne-nvirtim in jurul cozii, ca Azor? Neee!
      Nici eu nu-i inteleg, dar stiu ca in general sunt femeile care cad late dupa cite un criminal, adulindu-l ca pe … Papa 😆
      Aici avem exemple cu duiumul si majoritatea sunt credincioase pina-n…oase. Astea sunt alea care ofera 4507 sanse inainte de-a o oferi pe-a 4508-a.
      Din punctul meu de vedere, aceste doamne sunt la fel de vinovate ca cel caruia-i mingiie cu devotament faradelegile, indiferent cit de evlavioase ar fi ele. Victima, da-o dracu, sa se descurce, daca n-a stiut sa fie criminal si a ales sa fie victima.
      (cind spun criminal nu ma refer doar la omoruri. aici are un inteles mai larg intrucit orice abatere de la lege se cheama „crime”)

      Apreciază

      1. Când eram o puştoaică pe care-o distra extragerea citatelor din cărţi, găsisem unul care zicea, cu aproximaţie, că, în adâncul inimii lor, toate femeile preferă bandiţii, peştii şi puşlamalele. La modul general vorbind, cred că e adevărat, atracţia către asemenea personaje există.
       Dar zic eu că nu oferă un răspuns în povestea cu Iosif. Ketherius e de aceeaşi părere cu Cudi, şi el nu e femeie.
       Cred că e exact aşa cum zice ea, un alt nivel de toleranţă, milă exagerată (după părerea mea) faţă de ţicnitul prostovan. Milă pentru că e şi prostovan, Nostrastella, sau cum îi zice, pe care Cudi o consideră inteligentă, e (din câte am înţeles) banată pe blogul lor.
       Raportându-mă la alegoria mea, cu cerşetoarea, cred că ei sunt în faza în care le explică prietenilor că nu e cazul să se răstească la biata femeie inofensivă. Poate că vor rămâne mereu aici, poate că nu… Sper să nu fie prea dureroasă revelaţia când îşi vor da seama că au protejat pe cine nu trebuia.
       Renata a ajuns mai repede în ultima fază, a scos cerşetoarea din curte şi şi-a luat câine. Fapt care mă bucură.
       Pe klaus n-aş putea zice că-l cunosc bine, nu ştiu de ce e dispus să renunţe la o îndelungată prietenie cu Renata din cauza unuia ca Iosif.
       Pe Aldus nu-l includ în categoria oamenilor cu bun simţ; din câte am constatat, lui îi face o deosebită plăcere când găseşte un cât de mic flecuşteţ de care să se lege ca să-i spună cuiva că greşeşte.
       Eronată sau nu, asta e părerea mea (finală) despre toată tărăşenia, după ce am mai rumegat-o. (Cred că am rumegat-o şi în vis, m-am trezit cu senzaţia că se întrerupe o discuţie despre aşa ceva. 😀 )
       Cât despre discuţia principială, oamenii [foarte] cumsecade, cu mult bun simţ, sunt tot oameni, au ciudăţeniile lor şi li se întâmplă să greşească. În privinţa evaluării persoanelor cu care interacţionează, cred că greşesc mai des decât restul lumii. Fiindcă sunt prea toleranţi.

       Apreciat de 1 persoană

     4. N-as vrea sa-i analizez pe altii, dar spunind „la modul general” care nu e total, incluzi automat si citiva masculi 😉
      In fine, in acceptiunea mea, intelegerea fata de cineva, inseamna a-i da dreptate. Ceea ce se cheama ca-i aprobi comportamentul si asta spune cam totul in situatia de fata.
      Daca e sa vorbim de mila, in acceptiunea mea, mila fata de un narcisist, care se considera superior celor pe care, cind ii jigneste, cind ii linge-n cur, cind le tine prelegeri ca unor handicapati, cind ii apostrofeaza, dar la care nu renunta desi stie bine ca nu e dorit si ca le produce repulsie, nu e mila, ci cu totul altceva si n-am sa spun ce anume.
      Asta nu e prost, e rau voitor, malefic, nenorocit si a demonstrat-o in nenumarate rinduri si peste tot. Asta e javra care musca mina care-l hraneste.
      Si asta-i parerea mea pe care o impartasesc multi altii, dupa cum s-a vazut. Dar cum spuneam, pastrind proportiile, toti nenorocitii din toate timpurile au avut adepti. De ce n-ar avea si nenorocitul asta?

      Apreciat de 1 persoană

       1. Din nefericire si spre dezamagirea mea personala, Cudi pare o cauza pierduta, in privinta acestui subiect. E convinsa ca are dreptate si, din pacate, nu va accepta niciun fel de argument care sa-i zdruncine convingerea.
        Pe de alta parte, argumentele ei sunt bazate pe supozitii sau, poate, sperante, nu pe fapte concrete si de aceea sunt contrazise in primul rind de comentariile dezaxatului, nu doar de spusele noastre.

        Apreciat de 1 persoană

       2. Da.
        Şi-mi pare rău că e atât de convinsă de inocenţa individului. Dezamăgirea va fi foarte mare când va descoperi că s-a înşelat. Sper că, într-un târziu, o să ajungă totuşi la concluzia asta.
        Iar noi am putea trece, cred, la alte subiecte. Până una-alta, o să mai trântesc nişte bancuri pe blog, să-l îngroape pe Iosif.

        Apreciază

       3. Arlech, da, am văzut comentariile. Nu te supăra pe mine, dar eu tot nu-l pot privi pe Iosif drept rău intenționat sau agresiv. Cum ziceam mai sus, poate gradul meu de toleranță e mai mare. Înțeleg că tu și alții vedeți altfel lucrurile, înțeleg diferențele dintre noi, le accept și nu vreau să impun nimic. De aia nici nu mai vorbesc pe subiectul ăsta.

        Apreciat de 1 persoană

       4. Nu mă supăr, Cudi.
        M-am străduit să-mi argumentez punctul de vedere – aşa cum m-am priceput -, dar nu ca să ţi-l impun. Am încercat să te conving, însă, dacă n-am reuşit, renunţ.
        Nu vreau să ne stricăm prietenia din cauza lui Iosif.
        Prin urmare, consider şi eu subiectul închis. De fapt, am şi trecut deja la bancuri.

        Apreciat de 1 persoană

       5. Arlech, nici vorbă să fi luat argumentele tale drept o formă de a-mi impune ceva. Și nici prin gând nu mi-a trecut că o să ne certăm din cauza asta.
        Termin ciorba (deh, condiția mea de gospodină) și mă pun pe citit bancuri.

        Apreciat de 2 persoane

 7. „Iosif, esti un bou!
  nu taur, să fie clar, ci un bou.

  cât tupeu poți avea să vii pe blogul lui cudi, care ti-a luat mereu apărarea, si să jignești !!!
  mergi la surorile tale si fute-le cât ai chef cu dragostea aia pe care-o tot fâlfâi ca o pulă bleagă cu pretenții de erecție, dar aici să fii respectuos, că-ți voi sări la beregata ori de câte ori vei jigni pe Cudi!

  de fapt am jignit animalul bou comparându-te cu el.
  ești un mare zero castrat.” Arlech, filozofic nu pot analiza textul ăsta. Care n-a primit niciun blam. Vreau să fiu la fel de virulent şi îmi scapă cheia în care e scris. Ajută-mă! Ai văzut o mulțime de stiluri. Ce nu înteleg eu? Şi cred că nici tu?

  Apreciază

  1. Castanman, acel comentariu l-am scris pentru ca Iosif m-a enervat pentru ca o jignea pe Cudi, in lipsa ei, ea fiind singura care-l apăra la atacurile tuturor si mi s-a parut peste poate.
   Insă recunosc public, uite, chiar aici, ca regret ca m-am exprimat asa.
   M-a tras de mânecă un prieten, mi-a spus ca pot mai mult decât o exprimare de acel fel.

   Tu?

   Apreciat de 1 persoană

   1. Eu? Nimic. Am avut senzația că într-un comentariu eram incriminat pentru un futai metaforic şi voiam să înțeleg cum un comentariu cu hard sex scapă cetățenilor cumsecade. Repet, doar o senzație. Acum am înțeles. Ce e în Vegas rămăne în Vegas.

    Apreciază

     1. Subiectele le inchid cand vreau eu, atat timp cat mă privesc şi au fost deschise fără să fiu întrebat. Cum de asemenea mi se pare decent ca cei cu „cazier” sa nu devina moralisti.

      Apreciază

     2. Ti se aplica perfect ce ai scris. Well, asta inseamna ca te cunosti 🙂
      Cat despre mine, imi permit inconsecvența: sunt femeie 🙂

      Subiectul oricum l-am inchis.

      Apreciază

     3. Chiar nu stiam la ce va referiti, dar am gasit reprosurile „bine intentionate” ale dementului. Asa cum spuneam mai sus, el ride si jigneste pe cine-l accepta. Inteleg reactia delfinasului, dar pe de alta parte, Cudi o merita cu prisosinta. Stii cum se spune, „daca te amesteci cu tarite, risti sa te manince porcii” Asta-i si motivul pentru care nu voi mai comenta pe blogurile unde-l vad comentind pe descreierat.

      Apreciază

     1. Sigur ai sesizat unde. Nu repet. Pot fi acuzat de maniPULAre. Cine ştie ce dracu iese. Şi nici pe tine nu te văd bine în conflictul ăsta de idei. Ai o casă aşa de mare… 🙂

      Apreciază

     2. Bagasem raspunsul aiurea. Reiau.
      Chiar nu stiam la ce va referiti, dar am gasit reprosurile „bine intentionate” ale dementului. Asa cum spuneam mai sus, el ride si jigneste pe cine-l accepta. Inteleg reactia delfinasului, dar pe de alta parte, Cudi o merita cu prisosinta. Stii cum se spune, „daca te amesteci cu tarite, risti sa te manince porcii” Asta-i si motivul pentru care nu voi mai comenta pe blogurile unde-l vad comentind pe descreierat.

      Apreciază

  2. N-aş zice că ştiu să fac interpretări în cheie filozofică, Castanule.
   După părerea mea, e un text scris la nervi, nervi pe care i-am înţeles la momentul respectiv. Poate aş fi scris unul similar dacă nu l-aş fi găsit pe ăsta gata scris când am intrat la Cudi şi am citit comentariile lui Iosif, adică jignirile la adresa autoarei şi la a tuturor celor care comentaseră la articolul cu pricina, nejustificate de indiferent ce supărare pe sat o fi avut nebunul.
   Pot să pricep de ce n-a fost blamat comentariul citat de tine. Dar, cum am scris şi acolo, faptul că un comentator ca Iosif e acceptat, mai ales după o ieşire ca aia, depăşeşte puterea mea de înţelegere. Ca şi faptul că există voci care au sărit în apărarea „boului” pe blogul Renatei.
   Însă Cudi & Keth au, la rândul lor, dreptul să tolereze pe oricine pe blogul lor.

   Iar eu m-am săturat de toată tevatura din jurul iosifului; şi-mi pare rău că mi-am dat frâu liber la comentarii în gaşca asta de bloggeri. Înainte mă rezumam la like-uri, şi prin alte părţi încă o fac. Am de gând să mă întorc în banca mea.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Nici eu nu văd nimic rău în comentariul citat, ba mai mult, nici incriminatul n-a ripostat cine știe ce. Mai bine un comentariu sincer, la nervi, decât ipocrizia scremut intelectuală a unuia care o are ca scoasă din ascuțitoare.
    P.S. Toți băieții de față sunt excluși, în afară de Castanu.

    Apreciat de 1 persoană

    1. „Te mai doare nasul, puişorule? întreabă mam’mare.
     – Nu… răspunde Goe.
     – Să moară mam’mare?
     – Să moară!
     – Ad’, să-l pupe mam’mare, că trece!
     Şi-l pupă în vârful nasului; apoi aşezându-i frumos beretul:
     – Parcă-i şade mai bine cu beretul!… zice mam’mare scuipându-l să nu-l deoache, apoi îl sărută dulce.
     – Cu ce-i nu şade lui bine? adaoga tanti Miţa, şi-l scuipă şi dumneaei şi-l sărută.”

     Apreciază

 8. Arlech, cum spuneam la ultimul poem postat de tine, ai avut ceva activitate, în vreme ce eu mi-am imaginat blogu-ți hibernează. Mă ierți, sper, că vin la spartul târgului și-al acestei discuții pe un subiect declarat încheiat, să zic și eu doo vorbe?

  Hai să ne felicităm reciproc că am scris ceva despre un non-subiect. Eu, la mine, am scris ceva nițel mai elaborat ca un bilet pe ușa Prăvăliei prin care-mi anunț mușterii că VIN IMEDIAT!, adică sunt la Nadia, peste drum, să-mi iau un pachețel de crăpelniță sau la baie, să fac pipi.
  Tu, la tine, ai scris o adevărată parabolă, care stă în picioare chiar dacă subiectul nostru comun n-ar exista.
  Cert este că amândouă am scris despre Iosif, când mii de subiecte valabile așteptau la coadă, să scriem despre ele. Că am scris nu mă miră, dar uite ce desfășurare de forțe la cititori!

  Deci Iosif ne preocupă pe toți. Fie că ne încurcă, fie că ne stârnește mila, fie că ne enervează, ne gândim la el. Îl analizăm. Ba, mai mult, Iosif ăsta desparte apele. Ne împarte în tabere. Păi, nu că se crede un Mesia, dar se pare că este, nu?! 🙂
  Nu. Firește că nu. E doar un manipulator infect, bun psiholog (amușină blogurile pe care îi merge cu Tatăl, cu Mamona, alea pe care e bine să bagi strâmbe cu Marea Conspirație Mondială, alea de atei- le zici că sunt mai mișto ateii decât scârbavnicii creștini/musulmani etc. – cu ateii poți sta de vorbă, cu habotnicii nu, pe alea unde, dacă dai o sărumânușeală și-o binecuvântare, iei laic, dar și pe alea unde nu-ți merge cu tâmpenii, ori ți-l ții pe Tătucu-tu bine zăvorât în pantaloni, ori iei un ”bâști d-aici!”) care parazitează, ca VÂSCUL, o felie de lume virtuală. N-am dat exemplul cu vâscul întîmplător, parazitul acesta vegetal e acela sub care ne pupăm de anul nou și din care se fac închipuite leacuri contra cancerului.
  Deci Iosif e câh sau e ok ?
  Întrebarea e retorică, fiindcă, vorba lui Gigli, dacă Iosif e ok, eu prefer să fiu câh.

  Un comentariu pătimaș. Cer iertare. Dar m-a prostit și pe mine, de impardonabil de multe ori!

  Apreciat de 2 persoane

  1. După desfăşurarea de forţe a comentatorilor de pe blogul tău, şi eu am scris aici irosindu-mi timpul cu patimă.
   Dar măcar m-am distrat văzând cum încearcă Iosif să muşte de prin alte părţi şi cum i-a fost închisă gura cu eleganţă, căci nu mă îndoiesc că aluzia i-a fost foarte bine înţeleasă.

   Apreciază

Spune ce-ai de spus.

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.